Aranytej recept: A tökéletes immunerősítő forró ital.
Aranytej

Aranytej recept: A tökéletes immunerősítő forró ital.

Aranytej recept. Kóstold meg az Indiaiak csodafegyverét a Kurkuma lattét!

Kikészít az influenza szezon? Akkor itt az ideje egy kis immunerősítésnek.

Ha szeretnéd elkerülni a megfázást, akkor erősítsd magad kurkumás lattéval, ami az Indiaiak egyik betegség elleni csodafegyvere. Az aranytejet Indiában „haldi doodh”-nak nevezik és már több mint ezer éve fogyasszák.

Az aranytej lelkét a kurkumin adja, ami a kurkuma fő hatóanyaga és rendkívül erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással bír.

Aranytej recept:

Forralj fel 2 dl kókusz tejet közepes lángon, majd adj hozzá egy csapott teáskanálnyi őrölt kurkumát, egy nagyobb csipetnyi fahéjat és kevés fekete borsot. Az összetevőket pár perc alatt főzd össze, majd ha fogyasztható melegségűre hűlt, akkor mézzel édesítsd.

Tipp: Egy kevés fekete borsot mindig keverj a kurkumához, ugyanis a fekete borsban található aktív hatóanyag, a piperin nagyon erősen elősegíti a kurkuma megfelelő felszívódását és hasznosítását a szervezetben.

Ha ezt az igazán erőteljes kombinációt tovább fokoznád, adj pár csepp CBD olajat a kurkuma lattédhoz. Ha csak minden ötödik kávédat lecseréled egy ilyen forró és fenséges egészség koktélra, akkor garantáltan búcsút mondhatsz a megfázásnak és influenzának az egész télre.